Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

BYD thuisbatterij

Er zijn steeds meer bedrijven die zich bezig houden met de productie van thuisbatterijen. Bij je keuze voor een thuisbatterij is het dan ook slim om meerdere merken met elkaar te vergelijken. Een van de mogelijke merken die kwalitatieve thuisbatterijen produceert is BYD. In dit artikel vertellen we je meer over de eigenschappen, de voordelen en de prijs van een BYD thuisbatterij.

Ga snel naar:
Eigenschappen BYD thuisbatterij
Voordelen BYD thuisbatterij
BYD thuisbatterij prijs
Waarom thuisbatterij installateur inschakelen?
Vergelijk vrijblijvend offertes van installateurs

 

 

Wat is een BYD thuisbatterij?

BYD is een Chinees merk dat opgericht werd in de jaren 90. BYD staat voor ‘Build Your Dreams’ en de fabrikant positioneert zich vooral als groen merk dat streeft naar een duurzame toekomst door zoveel mogelijk op elektrische systemen in te zetten. BYD produceert batterijen voor smartphones en laptops, auto’s en dus ook thuisbatterijen. Ze zijn vooral populair vanwege hun battery box thuisbatterij, die je op omvormers van verschillende merken kan aansluiten en waarbij individuele modules aan elkaar geschakeld worden.

Interesse in een BYD thuisbatterij? Via onze offerteservice kom je in contact met BYD installateurs die je verder informeren en de thuisbatterij kunnen plaatsen. Vind een expert in de buurt.

BYD thuisbatterij

 

Eigenschappen BYD thuisbatterij

BYD produceert battery boxes die in verschillende modellen verkrijgbaar zijn. We zetten hieronder de eigenschappen van BYD thuisbatterijen op een rij:

 • Type batterij: deze thuisbatterijen werken op basis van een lithium-ijzerfosfaat technologie. Dit is een heel veilig systeem dat goed bestand is tegen verschillende temperaturen, lang meegaat en weinig tot geen onderhoud vergt.
 • Opslagcapaciteit: een thuisbatterij van het merk BYD is verkrijgbaar met verschillende opslagcapaciteiten, variërend van 1,12 kWh tot 23 kWh. Door meerdere installaties aan elkaar te schakelen kan je dit uitbreiden tot 245 kWh.
 • Omvormer: in een BYD thuisbatterij zit geen omvormer geïntegreerd, maar de batterijen zijn wel compatibel met omvormers van heel wat merken, zoals SolarEdge, Fronius en Solis.
 • Laadcycli & ontladingsdiepte: deze thuisbatterijen hebben 6.000 laadcycli en een ontladingsdiepte van 80%. Na 10 jaar en meer dan 2.000 laadcycli heeft de batterij bovendien nog ongeveer 75% capaciteit.
 • Afmetingen & gewicht: de afmetingen en het gewicht van deze thuisbatterij hangen af van het model en het aantal modules. 1 module is gemiddeld 235 mm breed, 585 mm lang en 298 mm hoog met een gewicht van 38 kg.

Meer weten over BYD thuisbatterijen? Een installateur informeert je graag verder over de verschillende modellen thuisbatterijen van BYD. Vergelijk vrijblijvend offertes op maat.

 

Voordelen BYD thuisbatterij

Als je een thuisbatterij wil kopen, is het natuurlijk belangrijk dat deze van goede kwaliteit is. Met een BYD thuisbatterij ben je zeker van een optimale en efficiënte werking. Je geniet daarnaast nog van tal van voordelen. Een overzicht:

 • Modulair systeem: deze thuisbatterijen bestaan uit verschillende individuele modules die je aan elkaar kan schakelen om een grotere opslagcapaciteit te verkrijgen. De batterijen zijn dus erg eenvoudig uit te breiden en kunnen zelfs met tot wel 64 modules aan elkaar geschakeld worden.
 • Besparing op energiekosten: met een thuisbatterij kan je je energiekosten flink beperken. Je kan namelijk 30 à 40% meer gebruiken van je eigen groene energie, waardoor je dus minder elektriciteit van het net nodig hebt.
 • Hoge ont- en oplaadsnelheid: deze thuisbatterijen hebben een ontlaadsnelheid van 90%, wat 1 van de beste op de markt is. Bovendien kan je een BYD thuisbatterij ook in anderhalf uur volledig opladen.
 • Bestand tegen verschillende temperaturen: een BYD thuisbatterij is dankzij de lithium-ijzerfosfaat technologie goed bestand tegen hoge of lage temperaturen en kan functioneren tussen -10ºC en 50ºC.
 • Goede garantieregeling: BYD biedt een fabrieksgarantie aan van 10 jaar op al zijn thuisbatterijen. Bovendien belooft het merk ook een prestatiegarantie.

 

BYD thuisbatterij prijs

De prijs voor een BYD thuisbatterij kan verschillen afhankelijk van o.a. het model, het aantal modules en de opslagcapaciteit van je batterij. Gemiddeld mag je rekenen op een totale kostprijs tussen € 3.000 en € 14.000 (excl. btw en incl. plaatsing). Voor 1 batterijmodule betaal je ongeveer € 470 à 2.200 (excl. btw).

TIP: om de exacte prijs te kennen voor de installatie van jouw BYD thuisbatterij vraag je best offertes aan bij meerdere installateurs via onze offerteservice. De prijs kan namelijk ook verschillen van installateur tot installateur. Vergelijk vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

Waarom thuisbatterij installateur inschakelen?

Om een BYD thuisbatterij te plaatsen, doe je best een beroep op een erkende BYD installateur. Zo profiteer je zeker van de volgende voordelen:

 • Advies op maat: een thuisbatterij installateur geeft je advies over de beste thuisbatterij en houdt daarbij rekening met je energieverbruik, je zonnepanelen-installatie, de beschikbare ruimte, je omvormer…
 • Vlotte & correcte plaatsing: een installateur zorgt voor een correcte plaatsing van je thuisbatterij, kiest een goede locatie, kan de BYD batterij aansluiten op je omvormer… Bovendien verloopt de plaatsing dankzij zijn expertise en ervaring ook erg vlot.
 • Kennis van & ervaring met BYD batterijen: een installateur heeft uitgebreide kennis van de thuisbatterijen en kan je daardoor beter adviseren. Bovendien weet een expert ook waarmee deze rekening moet houden bij de installatie en kan deze helpen bij eventuele problemen.
 • Persoonlijk aanspreekpunt: als je de BYD thuisaccu laat installeren door een professional, heb je altijd een aanspreekpunt als er zich problemen zouden voordoen. Bovendien kan je ook met al je vragen terecht bij de installateur.
 • Verlaagd btw-tarief: tot slot geniet je ook van een verlaagd btw-tarief van 6% wanneer je je thuisbatterij laat installeren door een expert. Voorwaarde is wel dat je woning ouder is dan 10 jaar.

 

Vergelijk vrijblijvend offertes van BYD installateurs!

Het loont dus om een installateur in te schakelen voor de plaatsing van je BYD thuisbatterij. Wil je nog extra besparen? Dan is het aangewezen om verschillende offertes aan te vragen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook adviezen, uitvoertermijnen, voorgestelde batterijen… vergelijken en een doordachte keuze maken. Vul daarom zeker onderstaand offerteformulier in en ontvang offertes op maat:

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs