Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Thuisbatterij 10 kWh

Door het invoeren van de digitale meter en de hoge energieprijzen zijn thuisbatterijen interessanter dan ooit. Er zijn uiteenlopende accu’s met verschillende vermogens verkrijgbaar. In dit artikel bespreken we de thuisbatterij met 10 kWh aan opslagcapaciteit. Wanneer is zo’n batterij een goede keuze? Hoeveel kost het? En zijn er alternatieven verkrijgbaar? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Thuisbatterij 10 kWh prijs
Voordelen en nadelen
Alternatieven voor 10 kWh
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wanneer is een thuisbatterij van 10 kWh een goede keuze?

De belangrijkste factoren bij het bepalen van de ideale capaciteit van je thuisbatterij? Je elektriciteitsverbruik én het totale vermogen van je zonnepanelen installatie. Een batterij heeft gemiddeld 1 à 1,5 kWh capaciteit nodig per kWp aan zonnepanelen vermogen. Kortom, heb je een zonnepanelen installatie van 7 à 10 kWp? Dan is een thuisbatterij van 10 kWh ideaal. Dit type is een goede keuze als je…

 • een groot gezin hebt en/of denkt aan gezinsuitbreiding.
 • beschikt over grootverbruikers als een elektrische wagen, warmtepomp, verwarmd zwembad, …
 • toekomstige investeringen op stroom wil doen of je huidige zonnepanelen installatie wil uitbreiden.
 • beschikt over een kleine handelszaak of bedrijf en ten volle zelf opgewekte stroom wil benutten.
 • voldoende budget hebt om te investeren in een thuisbatterij met een hoge capaciteit.

Thuisbatterij 10 kWh kopen? Kom in contact met verschillende professionals actief in je regio en ontvang offertes op maat van jouw aanvraag. Interesse? Vul het contactformulier in.

thuisbatterij 10 kwh

 

Mogelijke uitvoeringen

Thuisbatterijen zijn verkrijgbaar met verschillende capaciteiten, gaande van 3 kWh tot meer dan 15 kWh. Welke mogelijkheden zijn er? En welke keuzes kan je maken? Een overzicht:

 

1. Type

Er zijn 3 soorten thuisbatterijen op de markt: lithium-ion-, loodzuur- en zoutwaterbatterijen. De meeste batterijen met een 10 kWh vermogen zijn lithium-ionbatterijen vanwege hun efficiëntie en betrouwbaarheid. Bovendien hebben zulke batterijen het vaakst de grootste opslagvermogens, zijn ze lichter qua gewicht en laden ze vrij snel op.

 

2. Laadcycli

Het aantal laadcycli bepaalt in sterke mate de levensduur van een thuisbatterij. Binnen het aanbod batterijen van 10 kWh heb je keuze uit accu’s met 4.000 à 8.000 laadcycli. Let wel, niet alleen het aantal laadcycli is een belangrijk aandachtspunt. Daarnaast beïnvloedt ook het ontladingspercentage de levensduur van je thuisaccu. Hoe dieper een batterij kan ontladen, hoe langer die meegaat.

 

3. Afmetingen & gewicht

Hoe hoger het vermogen van je thuisaccu, hoe groter ook de afmetingen. Je hebt namelijk meer batterijcellen nodig. De precieze grootte hangt ook af van het merk. Zo heeft de Huawei LUNA 2000-10 afmetingen van 990x670x150 mm en een gewicht van 113,8 kg. De SolarEdge Energy Bank van 10 kWh weegt zo’n 150 kg en is 1179x790x250 mm groot.

 

4. Merk

Bepaalde zonnepanelen fabrikanten produceren ook thuisbatterijen, maar er zijn ook spelers op de markt die zich enkel toespitsen op de ontwikkeling van thuisaccu’s. Bekende thuisbatterij merken zijn Huawei, LG, Enphase, SolarWatt, Tesla, … Let wel, niet alle fabrikanten bieden accu’s aan met een opslag van 10 kWh.

 

5. Garantie

Batterijen hebben een gemiddelde levensduur van 10 à 20 jaar. De meeste fabrikanten bieden je dan ook een garantieperiode aan van 10 jaar. Ondervind je tijdens die garantieperiode problemen? Bijvoorbeeld door een defect of een onverklaarbare daling in efficiëntie? Dan staat een gespecialiseerde installateur garant voor een aangepaste oplossing.

LET OP: sommige fabrikanten bieden 10 jaar productgarantie op de batterij of tot een bepaald aantal laadcycli. Zijn er dan problemen voor de batterij 10 jaar oud is, maar wel nadat het maximale aantal cycli is overschreden? Dan vervalt de garantie.

 

TIP: laat je adviseren door een erkende installateur!

Een installateur berekent welk thuisbatterij vermogen je best kiest op basis van je stroomverbruik en de productiecapaciteit van je zonnepanelen. Is een batterij van 10 kWh ideaal voor jouw situatie? Of kies je beter voor een batterij met een lager vermogen? Kortom, vertrouwen op een vakman staat garant voor een correct gedimensioneerde thuisbatterij op maat.

Installateur nodig? Wij brengen je graag in contact met professionals actief in je regio via onze offertedienst. Vul hier het aanvraagformulier in.

 

Wat kost een thuisbatterij van 10 kWh?

De prijs van een thuisbatterij hangt nauw samen met het vermogen. Daarnaast bepalen ook het merk, de installatiekosten, … hoeveel je voor je batterij betaalt. De gemiddelde kostprijs voor een thuisbatterij van 10 kWh ligt tussen de € 8.000 à 10.000 (excl. btw, incl. plaatsing & omvormer). Hoe verhoudt dit bedrag zich dan t.o.v. andere prijzen? Een overzicht:

Capaciteit van de thuisbatterijGemiddelde thuisbatterij prijs
(excl. btw, incl. omvormer & plaatsing)
Thuisbatterij van 3 kWh€ 4.000
Thuisbatterij van 8 kWh€ 5.000 à 8.000
Thuisbatterij van 14 kWh€ 10.000

LET OP: dit zijn richtprijzen. Wil je graag een exacte prijs ontvangen voor jouw thuisbatterij? Of zoek je naar professioneel advies? Een installateur helpt je graag verder. Vul het aanvraagformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat van jouw situatie. Start hier je aanvraag.

 

thuisaccu 10 kwh

 

Voor- en nadelen batterij zonnepanelen 10 kWh

Waarom zou je nu precies kiezen voor een thuisaccu met een vermogen van 10 kWh? En waarom niet de voorkeur geven aan een accu met een hogere of lagere capaciteit? We zetten de voor- en nadelen van zo’n thuisbatterij van 10 kWh kort op een rij:

 

Voordelen thuisaccu 10 kWh

 • Meer opslagcapaciteit: hoe meer opslagcapaciteit, hoe meer zelfgeproduceerde groene stroom je kan gebruiken. Let wel, het is vooral belangrijk dat die capaciteit goed is afgestemd op je stroomverbruik en het totale vermogen van je zonnepanelen.
 • Verschillende merken: verschillende bekende fabrikanten hebben een batterij van 10 kWh in hun aanbod. Denk maar aan LG, Huawei, SolarEdge of Enphase.

 

Nadelen thuisaccu 10 kWh

 • Hoger gewicht: hoe groter de opslagcapaciteit, hoe zwaarder de thuisbatterij. Zo kan een batterij van 10 kWh tot wel 200 kg wegen. Dit is een belangrijke eigenschap om rekening mee te houden bij het bepalen van de meest geschikte plaats voor je batterij.
 • Grotere afmetingen: de grootte van de batterij evolueert met het gewicht mee, al zijn de precieze afmetingen afhankelijk van de fabrikant.
 • Hogere kostprijs: net zoals de afmetingen en het gewicht mee evolueren met het vermogen van de thuisbatterij, doet de kostprijs dat ook. Logischerwijs liggen de aanschafkosten voor een batterij van 10 kWh hoger dan die voor een accu met een lager vermogen.

 

Alternatieven voor een thuisbatterij van 10 kWh

Naast een thuisaccu met een vermogen van 10 kWh zijn er systemen met een lagere en hogere capaciteit verkrijgbaar. We sommen deze alternatieven kort op:

 

ALTERNATIEF 1: thuisbatterij met een lager vermogen

Een opslagcapaciteit van 10 kWh is vrij veel. Is je stroomverbruik niet zo groot? En ligt er op je dak een kleinere zonnepanelen installatie? Dan is een thuisbatterij van 5 kWh of 6 kWh een betere oplossing. Wist je dat er modulaire systemen bestaan die je later kan uitbreiden? Zo kan je starten met een thuisaccu van 5 kWh waarop je later 1 of meerdere extra batterij(en) kan aansluiten. Ontvang gratis offertes op maat

 

ALTERNATIEF 2: thuisbatterij met een hoger vermogen

Ben je van plan om binnenkort meer zonnepanelen te plaatsen? Installeer je een laadpaal? Of start je een eigen zaak en betekent dit een fikse stijging van je energieverbruik? Dan is het mogelijk om voor een accu met een hogere opslagcapaciteit te kiezen. Vermogens van 15 kWh en 20 kWh zijn geen uitzonderingen meer. In de toekomst zullen deze eenheden ongetwijfeld stijgen. Ontvang gratis offertes op maat

 

CONCLUSIE: welke thuisbatterij kies ik het best?

Kies je nu beter voor een modulaire thuisbatterij van 5 kWh? Of toch meteen voor eentje van 10 kWh? Met zulke vragen kan je terecht bij een erkend installateur. Hij adviseert je uitgebreid, voert een professionele berekening uit en plaatst je thuisbatterij correct.

Gratis verschillende installateurs vergelijken? Vul dan snel het onderstaande contactformulier in en wij matchen je aan verschillende professionals actief in je regio. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook adviezen, werkwijzen, materialen, merken,… vergelijken. Op deze manier maak je de meest weloverwogen keuze voor jouw situatie:

 

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs