Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Thuisbatterij merken

Heb je al zonnepanelen of wil je een installatie laten plaatsen? Door het verplichte tariefsysteem met de digitale meter loont het nog meer om te investeren in een thuisbatterij. Zo kan je je zelfconsumptie van groene energie doen stijgen van gemiddeld 30% naar 60%. Uit welke thuisbatterij merken kan je allemaal kiezen? En welke andere factoren spelen mee bij de juiste keuze voor jouw thuisbatterij? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Overzicht thuisbatterij merken
Thuisbatterij prijzen
Welk thuisbatterij merk kiezen?
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Hoe kies ik de beste thuisbatterij voor mijn project?

Er zijn verschillende thuisbatterij merken op de markt. Maar de fabrikant van je thuisbatterij is lang niet de enige factor om rekening mee te houden bij je aankoop. Wil je zeker zijn van de beste thuisbatterij voor jouw project? Dan spelen ook de volgende elementen een doorslaggevende rol:

  • Opslagcapaciteit: het is essentieel dat de opslagcapaciteit van je thuisbatterij is afgestemd op je stroomverbruik en de opbrengst van je zonnepanelen. Heb je een groot verbruik en zonnepanelen met een groot vermogen? Dan heb je ook een grotere capaciteit voor je batterij nodig.
  • Aantal laadcycli: de levensduur van je thuisbatterij hangt af van het aantal keer dat het toestel kan op- en ontladen. Hoe groter het aantal laadcycli, hoe langer je batterij meegaat. Vraag zeker ook aan je installateur hoeveel capaciteit je batterij nog zal hebben op het einde van die levensduur.
  • Prijs: vergelijk goed de prijzen tussen de thuisbatterijen die installateurs je voorstellen. Die kosten hangen onder meer af van de thuisbatterij merken, maar de belangrijkste kostenbepalers zijn de opslagcapaciteit, de levensduur, de plaatsing, …
  • Type batterij: je kiest best voor een lithium-ion thuisbatterij of een zoutwater thuisbatterij. Deze gaan veel langer mee dan loodzuur thuisbatterijen.
  • Omvormer: heb je al zonnepanelen? Dan heb je ook een extra omvormer voor je thuisbatterij nodig. Die kan je apart laten plaatsen, maar er bestaan ook thuisbatterij merken die kiezen voor 1 geïntegreerd systeem (omvormer ingebouwd in de batterij).

Hoe ben ik zeker van de juiste keuze? Je doet best een beroep op de expertise van een erkende installateur van thuisbatterijen. Die informeert je over de meest aangewezen opslagcapaciteit voor je batterij, het aantal laadcycli, de verschillende thuisbatterij merken, … Zo maak je de juiste keuze tegen een correcte prijs. Ontvang gratis voorstellen bij meerdere erkende installateurs actief in je buurt.

thuisbatterij merken

 

Overzicht thuisbatterij merken

Fabrikanten blijven de technologie van thuisbatterijen verder ontwikkelen. Waaruit kan je nu allemaal kiezen? Een kort overzicht van enkele courante merken van thuisbatterijen:

 

1. Tesla thuisbatterij

Het bedrijf van Elon Musk kennen we vooral van zijn elektrische wagens, maar Tesla ontwikkelt ook al jarenlang thuisbatterijen. Al in 2015 stelde dit innovatieve Amerikaanse bedrijf de Powerwall voor. De laatste versie van deze thuisbatterij heeft een capaciteit van 13,5 kWh en een ingebouwde omvormer. Heb je een groot energieverbruik? Dan is het zelfs mogelijk om meerdere Tesla thuisbatterijen aan elkaar te koppelen.

Modellen van thuisbatterijen: Powerwall

 

2. LG thuisbatterij

LG is een Zuid-Koreaans bedrijf dat gespecialiseerd is in onder meer tv/audio/video, smartphones, computerproducten, … Het is vooral het filiaal LG Chem dat al jarenlang thuisbatterijen op de markt brengt. Die zijn beschikbaar met verschillende opslagcapaciteiten. Let op: LG thuisbatterijen beschikken niet over een geïntegreerde omvormer. Gelukkig zijn deze batterijen wel compatibel met de meeste types omvormers.

Modellen van thuisbatterijen: LG Chem Resu

 

3. SolarWatt thuisbatterij

SolarWatt is een Duitse fabrikant die al sinds 1993 systemen rond zonne-energie ontwikkelt. Zo is dit bedrijf de Europese marktleider op vlak van glas-glas zonnepanelen. SolarWatt investeerde ook in systemen voor energieopslag. Hun thuisbatterijen zijn modulair opgebouwd. Hoe dat werkt? Afhankelijk van de capaciteit die je nodig hebt, stelt een installateur een specifiek aantal batterijmodules voor je samen.

Modellen van thuisbatterijen: MyReserve

 

4. Solax thuisbatterij

De thuisbatterij van Solax heeft een capaciteit van 5,8 kWh. Heb je meer energieopslag nodig? Dan kan je maximaal 4 batterijen in serie laten installeren (tot een capaciteit van 23 kWh). Bovendien beschikt de Solax thuisbatterij ook over een hoog aantal laadcycli en een relatief licht gewicht.

Modellen van thuisbatterijen: Triple Power

 

5. Huawei thuisbatterij

De Chinese multinational Huawei kennen we vooral van zijn smartphones. Daarnaast investeert dit bedrijf ook al jaren in de technologie van thuisbatterijen. De laatste versie van de Huawei thuisbatterij is beschikbaar met een capaciteit van 5, 10 en 15 kWh. Ook deze batterijen wegen relatief weinig en ze beschikken over een ontladingsdiepte van 100%.

Modellen van thuisbatterijen: Luna

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere installateurs

Dit zijn slechts enkele populaire thuisbatterij merken waaruit je kan kiezen. Wil je een breed overzicht van de mogelijkheden voor jouw thuisbatterij? Dan vraag je best verschillende voorstellen aan bij erkende installateurs actief in je buurt. Niet elke installateur werkt namelijk met dezelfde merken. Bovendien kan je zo ook hun adviezen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … gericht naast elkaar leggen.

Gratis offertes ontvangen? Je kan vrijblijvend voorstellen aanvragen bij meerdere erkende installateurs actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Thuisbatterij prijzen

Het merk van je thuisbatterij heeft een invloed op de uiteindelijke kostprijs. Toch hangen de kosten voor je thuisbatterij nog meer af van de opslagcapaciteit, het aantal laadcycli, het installatiegemak, … Gemiddeld mag je rekenen op de volgende thuisbatterij prijzen:

Capaciteit van de thuisbatterijGemiddelde thuisbatterij prijs
(excl. btw, incl. omvormer & plaatsing)
Thuisbatterij van 3 kWh€ 4.000
Thuisbatterij van 8 kWh€ 5.000 à 8.000
Thuisbatterij van 14 kWh€ 10.000

BELANGRIJK: de prijs van je thuisbatterij kan ook verschillen van installateur tot installateur. Wil je gericht prijzen, maar ook thuisbatterij merken, adviezen, … vergelijken? Vraag dan gratis voorstellen aan bij 2 à 3 installateurs actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

TIP: druk de kosten voor je thuisbatterij met financiële voordelen

Een thuisbatterij aankopen, is een heuse investering. Is je woning minstens 10 jaar oud? Dan kan je genieten van het verlaagde btw-tarief. Op die manier hoef je slechts 6% btw op alle arbeids- en materiaalkosten te betalen in plaats van 21%.

Advies op maat nodig? Een installateur informeert je graag over de financiële voordelen waarop jij recht hebt. Bovendien bezorgt hij je alle nodige documenten voor een vlotte aanvraag. Ontvang gratis advies op maat bij erkende installateurs actief in je buurt.

 

 

merken thuisbatterij

CONCLUSIE: welk thuisbatterij merk kies ik best?

Het ‘beste thuisbatterij merk’ bestaat niet. Alles hangt af van jouw specifieke situatie: je budget, de vereiste opslagcapaciteit op maat van je energieverbruik en je zonnepanelen, … Wil je zeker zijn van een rendabele thuisbatterij van een hoogwaardig merk? Dan vraag je best verschillende voorstellen aan bij erkende installateurs actief in je buurt. Zo kan je niet alleen thuisbatterij merken, maar ook adviezen, berekeningen van de opslagcapaciteit, plaatsingsmethodes, uitvoertermijnen, … vergelijken. Dat is de beste garantie op het maken van de beste keuze op lange termijn.

Gratis en vrijblijvend voorstellen vergelijken? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij meerdere installateurs actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs