Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

LG thuisbatterij

Bij de keuze voor een thuisbatterij spelen in eerste instantie de opslagcapaciteit, het aantal laadcycli, de omvormer, … een rol. Daarnaast mag je echter ook de impact van het merk niet onderschatten. Naast Tesla is LG Chem een bekende producent van hoogwaardige thuisaccu’s. In dit artikel lees je meer over de eigenschappen, de voordelen en de gemiddelde prijs van zo’n LG thuisbatterij!

Ga snel naar:
Eigenschappen LG thuisbatterij
Voordelen thuisbatterij van LG
LG thuisbatterij prijs
Waarom installateur inschakelen?
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Wat is een LG thuisbatterij?

Het Zuid-Koreaanse bedrijf LG kennen we vooral van zijn smartphones, smart tv’s, laptops, … Daarnaast brengt LG Chem (een specifiek filiaal van het moederbedrijf) al jarenlang hoogwaardige thuisbatterijen op de markt met verschillende opslagcapaciteiten. Er zijn momenteel 2 modellen van deze LG Chem thuisbatterij:

 1. LG Chem Resu thuisbatterij: dit type is al het langst op de markt. Binnen deze Resu-serie zijn er verschillende opslagcapaciteiten mogelijk. Zo vind je gegarandeerd een thuisaccu op maat van jouw zonnepanelen-installatie.
 2. LG Resu Prime thuisbatterij: dit type is op de markt sinds 2021. Hiervan bestaan 2 versies: 1 met een opslagcapaciteit van 10 kWh en eentje van 16 kWh. Bovendien gaat het om modulaire accu’s. Je kan dus 2 batterijen aan elkaar koppelen en op die manier de opslagcapaciteit verdubbelen.

Wil je graag een LG thuisbatterij kopen? Laat je dan zeker eerst gericht adviseren door een erkende installateur over de meest aangewezen opslagcapaciteit, de omvormer, … Zo maak je de juiste keuzes voor jouw thuisaccu. Start je aanvraag hier!

lg thuisbatterij

 

Eigenschappen van een LG thuisbatterij

Bij de keuze voor een thuisbatterij ga je uiteraard niet over één nacht ijs. Je gaat best goed na welke batterij het beste past bij jouw zonnepanelen-installatie, de locatie waar de accu komt te hangen, … Enkele belangrijke eigenschappen van een LG thuisaccu op een rij:

 • Type batterij: LG thuisbatterijen zijn allemaal lithium-ion accu’s. Je vindt zulke batterijen ook in smartphones, laptops, … Het is niet toevallig de meest gebruikte technologie voor thuisaccu’s. Ze zijn licht en compact en hebben desondanks toch een grote opslagcapaciteit.
 • Opslagcapaciteit: je kan kiezen uit LG Chem thuisaccu’s met meerdere opslagcapaciteiten. Die variëren tussen 3,3 kWh en 16 kWh. Bovendien is LG Resu Prime een modulaire batterij, waarmee je de opslagcapaciteit zelfs kan verdubbelen. Zo kan je LG accu’s makkelijk afstemmen op je stroomverbruik en de productie van je zonnepanelen.
 • Omvormer: thuisbatterijen van LG beschikken niet over een geïntegreerde omvormer. Ze zijn gelukkig wel perfect compatibel met hybride omvormers van bekende merken als SMA, Huawei en SolarEdge.
 • Laadcycli & ontladingsdiepte: hoe meer laadcycli een accu kan doen, hoe langer die meegaat. Bij een thuisbatterij van LG Chem mag je rekenen op minstens 6.000 laadcycli. Dat komt neer op een gemiddelde levensduur van ongeveer 20 jaar. Bovendien kan je deze batterijen ook ontladen tot wel 90%. Bij de recentere LG Resu Prime accu gaat het zelfs om 100%. Zo kan je de opgeslagen groene stroom ook maximaal benutten.
 • Afmetingen & gewicht: door de lithium-ion technologie zijn LG thuisbatterijen relatief compact en licht van gewicht. Zo is de LG Chem Resu ongeveer 45 cm lang, 65 cm hoog en 10 cm dik. Een LG Resu Prime accu van 16 kWh is door z’n grotere capaciteit dan weer iets minder compact: 50 cm lang, 108 cm hoog en 30 cm dik (met een gewicht van 159 kg).

Meer weten over LG thuisaccu’s? Een erkende installateur informeert je graag meer over alle kenmerken en mogelijkheden van de accu’s van deze fabrikant. Ontvang gratis advies op maat!

 

Voordelen thuisbatterij van LG

Kiezen voor een batterij van een kwalitatief merk als LG, Tesla, Solarwatt, Huawei, … is kiezen voor zekerheid. Je weet dat je een accu met een lange levensduur en een optimale werking in huis haalt. Op welke voordelen kan je nog allemaal rekenen als je kiest voor een thuisbatterij van LG Chem? Een overzicht:

 • Extra besparing op je energiefactuur: met zonnepanelen bespaar je al flink op je stroomkosten. Dankzij een LG thuisaccu stijgt je zelfverbruik van je groene stroom echter van 30% naar gemiddeld 60 à 70%. Zo moet je nog veel minder elektriciteit van het net halen en liggen je energiekosten dus nog flink lager.
 • Back-up tijdens storingen of pannes: met een thuisaccu van LG Chem heb je altijd opgeslagen zonne-energie in huis. Valt de stroom dus plots uit door een storing of werkzaamheden in de buurt? Geen enkel probleem, al je apparaten en verlichting blijven gewoon werken.
 • Goede garantieregeling: bij een thuisbatterij van LG krijg je sowieso 10 jaar productgarantie. Daarbovenop komt ook nog een capaciteitsgarantie van 80% na 10 jaar. Die garantieregeling is een goede indicatie voor de kwaliteit van deze thuisbatterijen.
 • Modulair batterijsysteem: een LG batterij van bv. 20 of 30 kWh bestaat niet. Gelukkig zijn deze producten modulaire systemen. Zo kan je bv. 2 LG Resu Prime accu’s van 10 kWh aan elkaar koppelen om een opslagcapaciteit van 20 kWh te krijgen. Ideaal als je een groter stroomverbruik hebt (horecazaak, groot gezin, …).
 • 100% weersbestendig: LG thuisaccu’s zijn perfect bestand tegen de weersomstandigheden. Je kan zo’n batterij dus gerust ook buiten plaatsen als je in je garage, berging, … te weinig plaats zou hebben. Zelfs bij vriestemperaturen of een hittegolf blijven deze batterijen optimaal presteren.

Interesse in een thuisbatterij van LG? Een installateur analyseert eerst je huidige (en toekomstige) stroomverbruik, je zonnepanelen-installatie, … en stelt dan een thuisbatterij van LG Chem op maat voor. Ontvang gratis advies en prijzen op maat van meerdere erkende installateurs in je buurt!

 

LG thuisbatterij prijs

De kosten voor een LG thuisbatterij variëren tussen 3.000 en 10.000 euro (excl. btw en plaatsing). De exacte kostprijs hangt in de eerste plaats af van de gekozen versie en de opslagcapaciteit. Let op: de plaatsingskosten zijn niet inbegrepen in deze prijs.

Benieuwd naar een totaalprijs voor jouw thuisbatterij? Vraag dan vrijblijvend meerdere prijsvoorstellen aan bij erkende installateurs actief in je buurt. Zo kan je naast die prijzen meteen ook hun adviezen, andere merken, … vergelijken. Vraag een LG thuisbatterij aan.

 

thuisbatterij lg

 

Waarom erkende installateur inschakelen?

Een LG accu voor zonnepanelen is erg gebruiksvriendelijk en makkelijk te plaatsen dankzij het lichtere gewicht, compacte formaat en modulaire systeem. Toch schakel je voor de installatie best een erkende groene-energie installateur in. Zo geniet je gegarandeerd van…

 • Advies op maat: de opslagcapaciteit van een thuisbatterij moet optimaal afgestemd zijn op je verbruik en je zonnepanelen. Een installateur geeft je hierover gericht advies, net als over de beste locatie van de accu, de benodigde hybride omvormer, …
 • Expertise en ervaring met LG accu’s: een installateur die werkt met LG thuisbatterijen heeft uiteraard een grote productkennis en een grote ervaring met dit merk. Zo ben je zeker van het best mogelijke advies, een correcte plaatsing, een uitgebreid antwoord op al je vragen, uitleg over de mobiele app, …
 • Correcte plaatsing: van het kiezen van de beste locatie tot de aansluiting met de omvormer en je zekeringkast… Een erkende installateur plaatst je LG Chem thuisbatterij volgens de regels van de kunst. Door al zijn ervaring gaat die installatie ook snel en kan je op 1 dag al je stroom opslaan in je accu.
 • Persoonlijk aanspreekpunt: heb je nog extra vragen? Of denk je dat er een probleem is met je thuisbatterij? Dan is je installateur jouw persoonlijke aanspreekpunt van dienst. Je kan altijd rekenen op een snelle service na verkoop, onder meer dankzij de uitstekende garantieregeling.
 • Verlaagd btw-tarief: de thuisbatterij premie van de Vlaamse overheid aanvragen is geen optie meer. Is je woning echter ouder dan 10 jaar? Dan geniet je wel van het verlaagde btw-tarief van 6%, zowel voor de materiaal- als de arbeidskosten.

 

Vergelijken loont: vraag offertes aan bij meerdere installateurs! 

Wil je zeker zijn van de best mogelijke prijs voor jouw thuisbatterij? En van de meest aangewezen opslagcapaciteit, locatie, …? Dan loont het om de voorstellen van meerdere experts naast elkaar te leggen. Zo maak je een goed geïnformeerde keuze en ben je zeker van het meest optimale rendement van je investering.

Gratis en vrijblijvend meerdere offertes vergelijken? Dat is heel eenvoudig. Je moet enkel het onderstaande offerteformulier invullen en 2 à 3 installateurs nemen contact met je op:

 

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs