Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Enphase thuisbatterij

Een thuisbatterij is de ideale manier om je zonne-energie op te slaan. Zo kan je die groene stroom op elk moment inzetten om je energiefactuur verder te verlagen. Ideaal om tijdens de piekuren van je eigen stroom te genieten. Eén van die thuisaccu merken is Enphase, een fabrikant met een onberispelijke reputatie. Benieuwd naar de voordelen en prijzen van een Enphase thuisbatterij? Je ontdekt het hier.

Ga snel naar:
Eigenschappen Enphase thuisaccu
Voordelen Enphase thuisbatterij
Enphase thuisbatterij prijs
Waarom installateur inschakelen?
Ontvang vrijblijvend offertes op maat

 

 

Wat is een Enphase thuisbatterij?

Enphase is opgericht in 2006 in Californië. Eerst richtte het bedrijf zich op micro-omvormers, maar daar kwam later verandering in. In 2020 was de eerste verzending van Enphase IQ Batteries in Noord-Amerika een feit. Hun slimme groene stroom-technologie is 1 van de populairste systemen: van een omvormer en batterij-communicatiesysteem tot online beheersoftware. De missie? Bijdragen aan de energietransitie met hun complete Enphase Energy System (EMS-systeem) waarmee mensen zelf stroom opwekken, gebruiken, opslaan en verkopen.

Interesse in een Enphase thuisbatterij? Kom dan gratis in contact met verschillende professionals actief in je regio via onze offerteservice. Start hier je aanvraag.

enphase thuisbatterij

 

Eigenschappen Enphase thuisaccu

Er bestaan 2 soorten Enphase IQ-batterijen: de Enphase IQ Encharge 3T en Enphase Encharge 10T. Beide types hebben hun eigen capaciteit, afmetingen en gewicht. Een overzicht van de eigenschappen:

 • Type batterij: alle systemen bestaan uit lithiumijzerfosfaat (LFP). Een hernieuwde, chemische samenstelling met een langere levensduur en een verbeterde ontlading en laadefficiëntie.
 • Opslagcapaciteit: de batterijen zijn verkrijgbaar met een capaciteit van 3,5 kWh (T3) of 10,5 kWh (10T). De 10T-module bestaat uit drie 3T-opslageenheden in een 10T behuizing.
 • Omvormer: elke accu bestaat uit verschillende Enphase micro-omvormers uit de IQ Series. De T3-variant heeft er 3, terwijl z’n grotere broertje (de 10T) 12 ingebouwde omvormers telt.
 • Laadcycli: zowel de 10T als de 3T-batterij tellen gemiddeld zo’n 3.600 cycli. Enphase belooft een capaciteit van 80% aan het einde van de levensduur.
 • Afmetingen: dit is afhankelijk van het type batterij. De 3T is gemiddeld zo’n 43 cm breed, terwijl 10T al snel 130 cm breed is. De hoogte blijft wel hetzelfde bij beide systemen: 77,5 cm.
 • Gewicht: de afmetingen beïnvloeden het gewicht. De 10T weegt in totaal 143,6 kg (inclusief montagebeugel en bekabeling). De kleinste accu is zo’n 100 kg lichter, in totaal 48,8 kg.

Meer weten over de thuisbatterijen van Enphase? Schakel dan een Enphase expert in. Die helpt je graag verder met het bepalen van de ideale thuisbatterij voor jouw situatie.

 

Voordelen Enphase thuisbatterij

Een compleet Enphase IQ-batterij systeem bestaat uit zonnepanelen met Enphase micro-omvormers en een Enphase communicatiekit. Het merk spreekt zelf over een alom geprezen batterijtechnologie. Hieronder verduidelijken we waarom:

 • Modulair systeem: je kan de Enphase IQ batterijen naar wens uitbreiden met extra batterijen om de opslag van je zonne-energie te optimaliseren. Dit biedt jou de financiële en ruimtelijke flexibiliteit die je nodig hebt om klein te beginnen en later je systeem van extra capaciteit te voorzien (indien nodig).
 • Innovatieve samenstelling: de thuisaccu’s van Enphase maken gebruik van lithium-ijzerfosfaattechnologie (LFP). De samenstelling is kobaltvrij, waardoor de batterijen resistent zijn tegen thermische instabiliteit en ze dus aanzienlijk brandveiliger zijn.
 • Slimme technologie: het Enphase Energy System (EMS) is een efficiënte en complete combinatie van verschillende Enphase onderdelen die allemaal op elkaar zijn afgestemd. Denk maar aan een speciale Enphase modem, een draadloze communicatiekit, de MyEnlighten app waarop je alle productie- en verbruiksgegevens kan monitoren, …
 • Eenvoudig herstelbaar: treedt er een defect op aan je batterij? Dan hoef je deze niet helemaal terug te sturen. De batterijen zijn uitgerust met de nieuwste micro-omvormers uit de IQ8 Series en kunnen binnen enkele minuten verwisseld worden door een gespecialiseerde installateur.
 • Compatibel met andere merken: Enphase batterijen combineer je makkelijk met string-omvormers (eenfasig en driefasig). Wil je dus graag je bestaande zonnepanelen-installatie uitbreiden met een thuisaccu van Enphase? Dan kan dat zeker!
 • IP55-gecertificeerd: de thuisbatterijen van Enphase zijn allemaal IP55-gecertificeerd. Daardoor blijven ze een aanzienlijk hoog vermogen leveren, zelfs bij de slechtste weersomstandigheden. Denk maar aan regen, sneeuw en ijs.
 • Garantie: voor elke batterij van Enphase krijg je 10 jaar garantie. De garantieperiode eindigt in 3 mogelijke situaties: ten vroegste 10 jaar na activeringsdatum, na 3.600 laadcycli of na 2,8 MWh AC-energie doorvoer per kWh van de mogelijke capaciteit.

 

Enphase thuisbatterij prijs

Wat kost een thuisaccu van Enphase? Dat hangt sterk samen met het type batterij en de opslagcapaciteit. Een overzicht:

 • Enphase Encharge 3T (3,5 kWh): vanaf 2.500 euro (excl. btw & plaatsing)
 • Enphase Encharge 10T (10,5 kWh): vanaf 7.500 euro (excl. btw & plaatsing)

BELANGRIJK: bij deze richtprijzen zijn nog geen installatiekosten opgenomen. Benieuwd welk systeem jij nodig hebt en hoeveel dit kost? Neem dan contact op met een ervaren installateur. Hij helpt je graag verder en bezorgt je een offerte op maat. Interesse? Start hier je aanvraag.

 

Waarom vertrouwen op een installateur?

Wil je een Enphase thuisbatterij aansluiten? Dan schakel je best een ervaren en erkende installateur in. Zo ben je zeker van…

 • Advies op maat: wil je een compleet nieuwe zonnepanelen-installatie plaatsen? Of zoek je naar een batterij die je op je bestaande systeem kan aansluiten? Dan helpt een professional je graag verder op weg. Hij selecteert de beste Enphase accu op basis van de (beoogde) capaciteit en je stroomverbruik.
 • Enphase-gecertificeerd: een Enphase-gecertificeerd installateur is op de hoogte van alle recente innovaties bij Enphase en aandachtspunten bij de installatie. Zo ben je helemaal verzekerd van een kwalitatieve installatie en een correcte plaatsing.
 • Persoonlijk aanspreekpunt: dankzij z’n uitgebreide kennis van de Enphase-technologie vormt je installateur het ideale aanspreekpunt bij defecten. Zo kan je rekenen op een snelle oplossing wanneer je systeem problemen ondervindt.
 • Enphase Support Center: doordat Enphase wereldwijd over verschillende kantoren beschikt, heb je snel een Nederlandstalige medewerker aan de lijn wanneer je vragen hebt over je installatie. We hebben het o.a. over problemen met de software, vragen rond het onderhoud, …

 

Vergelijk offertes & bespaar!

Wil je besparen op je Enphase thuisbatterij? Vraag dan zeker verschillende offertes aan diverse installateurs actief in je regio. Schenk daarbij even aandacht aan het vergelijken van verschillende prijzen, adviezen, installaties, uitvoertermijnen, … en maak op basis daarvan de beste keuze voor jouw thuissituatie. Klaar om te vergelijken? Vul dan gewoon het onderstaande aanvraagformulier in:

 

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs