Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Duracell thuisbatterij

Duracell, een van de bekendste batterijmerken ter wereld, is sinds kort toegetreden tot de thuisbatterijen markt. Hun eerste model is de Duracell 5+, een modulair uitbreidbare thuisbatterij met een nadruk op toegankelijkheid. Lees hier alles over de eigenschappen, de voordelen en de gemiddelde prijs van zo’n Duracell thuisbatterij!

Ga snel naar:
Eigenschappen Duracell thuisbatterij
Voordelen Duracell thuisbatterij
Duracell thuisbatterij prijs
Waarom erkende installateur inschakelen?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat is een Duracell thuisbatterij?

Duracell staat vooral bekend om zijn kwalitatieve alkaline batterijen, oplaadbare batterijen, adapters, … Maar deze fabrikant was nog niet actief op de markt van energieopslagsystemen. Dit is veranderd met de nieuwe Duracell 5+: een modulaire thuisbatterij met een vermogen van 5 kWh, uitbreidbaar tot 25 kWh. De licentie voor de productie van deze accu ligt bij PureDrive Energy, een succesvolle batterijproducent uit het Verenigd Koninkrijk. Met PureDrive Energy als producent en GPC Europe als distributeur wil Duracell uitgroeien tot een marktleider op vlak van batterijopslag.

Meer te weten komen over Duracell thuisbatterijen? Een erkende installateur vertelt je graag meer. Vergelijk vrijblijvend offertes van meerdere specialisten.

duracell thuisbatterij

 

Eigenschappen Duracell thuisbatterij

Wat kan je verwachten als je de nieuwe Duracell 5+ aanschaft? Hieronder een overzicht met de belangrijkste eigenschappen:

 • Type batterij: de nieuwe accu van Duracell is een lithium-ijzerfosfaat thuisbatterij. Vergeleken met de veel voorkomende lithium-ion batterij heeft deze variant een wat langere levensduur, profiteer je van een betere laadefficiëntie, weinig onderhoud, … Daarnaast zijn dit soort batterijen erg veilig.
 • Opslagcapaciteit: de Duracell thuisbatterij heeft een opslagcapaciteit van 5 kWh, waarvan je 90% kan ontladen (4,5 kWh). Is dit niet voldoende? Dan kan je het systeem modulair uitbreiden tot 25 kWh.
 • Omvormer: je kan de Duracell 5+ met vele omvormers combineren, bv. van Victron of Solis. En dit is natuurlijk geen complete lijst. Vraag advies aan een erkende Duracell installateur voor meer informatie. Die zorgt ervoor dat je altijd goed zit en stelt jouw installatie op maat samen.
 • Hoeveelheid laadcycli: een Duracell 5+ kan je voor max. 10.000 laadcycli gebruiken. Dat komt neer op een gemiddelde levensduur van zo’n 15 à 20 jaar.
 • Afmetingen & gewicht: elke batterij module weegt zo’n 62 kg. Daarnaast moet je uitgaan van de volgende afmetingen: 38,6 cm breed, 73,7 cm hoog en 15,9 cm diep.

 

Voordelen thuisbatterij van Duracell

Waarom zou je voor een Duracell thuisbatterij kiezen? En wat zijn de voordelen? Een kort overzicht:

 • Lagere energiefactuur: een thuisaccu van Duracell maakt het mogelijk om stroom van je zonnepanelen op te slaan. Bij een overschot aan zonnestroom lever je dus niet direct terug aan het net, maar bewaar je deze gratis elektriciteit voor ’s avonds en ’s nachts. Zo bespaar je flink op je energiekosten.
 • Modulair systeem: het energieopslagsysteem van Duracell heeft een afstelbaar vermogen van 5 à 25 kWh. Dit biedt een hoge mate van flexibiliteit, al moet je natuurlijk wel extra budget hebben als je de installatie wil uitbreiden. Hoeveel opslag je precies nodig hebt, is afhankelijk van je zonnepanelen-installatie. Ga uit van 1 à 1,5 kWh aan opslag voor elke kWp aan zonnepanelen vermogen.
 • Makkelijk te monteren: een van de aandachtspunten voor de productie van de Duracell 5+ was toegankelijkheid. Zo is de batterij erg simpel om te monteren en kost de installatie dus weinig tijd voor een erkende installateur. Zo kan je snel van je nieuwe thuisbatterij genieten.
 • Bestand tegen wisselende weersinvloeden: een Duracell 5+ heeft een IP65 waarde, wat betekent dat die waterdicht is en tegen een beetje wind kan. Daarnaast is zo’n installatie stofdicht en goed bestand tegen voorwerpen op spanning. Hierdoor is de installatie goed toepasbaar voor binnen én buiten. Ideaal als je binnen geen ruimte meer over hebt.
 • Slimme functionaliteiten: net als bij vele andere merken gaat het bij de batterij van Duracell om een slim systeem. Zo communiceert deze met de omvormers van je zonnepanelen, laadpaal, … Ook reageert hij automatisch op variabele stroomtarieven van je energieleverancier en kan hij worden aangestuurd met een officiële app.
 • Betrouwbare fabrikant: kies je voor Duracell, dan kies je voor zekerheid. Het is namelijk een van de grootste batterijfabrikanten in de wereld. Je bent dus zeker van een kwalitatief product waarbij de kans op problemen minimaal is. En gaat er toch iets mis? Dan is er altijd een grote service afdeling die voor je klaar staat.

 

Duracell thuisbatterij prijs

Een Duracell thuisbatterij is relatief goedkoop. Zo mag je rekenen op een richtprijs van € 2.400 à 2.850 (excl. btw & plaatsing). Let op: dit is de prijs pér module van 5 kWh. Een grotere installatie kost dus ook meer. Ook kunnen de kosten nog enigszins variëren van installateur tot installateur.

TIP: benieuwd naar een exacte prijs voor een Duracell 5+ voor jouw huis? Maak dan gebruik van onze offerteservice. Zo vergelijk je snel en eenvoudig meerdere vakmensen actief in jouw buurt. Ook ben je zo zeker van een correcte plaatsing en advies op maat. Begin nu met vergelijken.

 

Waarom thuisbatterij installateur inschakelen?

De plaatsing van een thuisbatterij van Duracell is relatief eenvoudig, maar dit betekent niet dat je het zomaar zelf kan doen. Daarom blijft het inschakelen van een erkende installateur alsnog de beste keuze. Zo ben je 100% zeker van…

 • Advies op maat: hoeveel opslagcapaciteit heeft je thuisbatterij nodig? Waar plaats je de accu best? Welke valkuilen moet je vermijden en hoe maak je gebruik van de online app? Een erkende installateur weet alles over de Duracell 5+ en begeleidt je van a tot z.
 • Correcte & snelle plaatsing: een erkende installateur plaatst op dagelijkse basis thuisbatterijen en weet dus hoe hij het best te werk gaat. Je bent zo zeker van een goed werkend opslagsysteem dat ook nog eens in een handomdraai is geplaatst.
 • Eigen aanspreekpunt: ook al heeft Duracell een grote service afdeling, blijft het natuurlijk fijner om een bekend gezicht aan te spreken bij problemen. Jouw installateur blijft na de plaatsing bereikbaar en helpt je uit de nood als er een probleem is.
 • Verlaagd btw-tarief: koop je een thuisbatterij van Duracell en is je huis ouder dan 10 jaar? Dan geniet je van een verlaagd btw-tarief van 21 naar 6% op de materialen en arbeidskosten, zolang je de klus overlaat aan een expert. Dit maakt de aanschaf een stuk voordeliger.

 

Vergelijk vrijblijvend offertes voor je nieuwe thuisbatterij!

Wil je meer weten over de thuisbatterijen van Duracell of wil je er nu al een laten installeren? Vergelijk dan nog eerst offertes via Solvari. Zo geniet je gegarandeerd van gericht advies, prijzen op maat en een kwalitatieve plaatsing door een erkend vakbedrijf actief in je buurt. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs