Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Tesla thuisbatterij

Met de intrede van de digitale meter zijn thuisbatterijen steeds interessanter. Een kwalitatieve thuisbatterij met veel voordelen is de Tesla thuisbatterij. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van deze thuisbatterij? Welke voordelen biedt ze? Wat kost het? En waarom laat je deze best door een erkende installateur plaatsen? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Eigenschappen Tesla Powerwall
Voordelen Tesla thuisbatterij
Tesla thuisbatterij prijs
Waarom installateur inschakelen?
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Wat is een Tesla thuisbatterij?

Tesla is een Amerikaans bedrijf dat opgericht werd in 2003 en vandaag draait onder leiding van CEO Elon Musk. Het bedrijf zet in op duurzame energie door de productie van elektrische auto’s, zonnepanelen en energieopslagsystemen. Een van die systemen is de Tesla thuisbatterij. Deze thuisbatterij, ook bekend als de Tesla Powerwall, is een lithium-ion batterij. Ze is ideaal om de stroom van je zonnepanelen op te slaan en later te gebruiken. De 1e versie van de Tesla Powerwall kwam uit in 2015. In 2016 volgde de Powerwall 2 die nu te vinden is op de markt. In de toekomst zal er ook nog een 3e versie verkrijgbaar zijn.

Interesse in een Tesla thuisaccu? Kom in contact met erkende Tesla installateurs in je buurt. Die kunnen jou meer informatie verschaffen en de batterij installeren. Vind een installateur in jouw buurt.

 

Eigenschappen Tesla thuisbatterij

Wat zijn nu de eigenschappen van een Tesla thuisbatterij? We zetten hieronder enkele kenmerken op een rij van de Tesla Powerwall 2 die op dit moment te verkrijgen is:

 • Opslagcapaciteit & ontladingsdiepte: deze thuisbatterij heeft een opslagcapaciteit van 14 kWh, waarvan 13,5 kWh bruikbare opslag is. Bovendien heeft de thuisbatterij een ontladingsdiepte van 100%. Dat betekent dat je dus effectief 13,5 kWh kan gebruiken voor je de batterij moet opladen.
 • Efficiëntie: de thuisaccu van Tesla heeft een efficiëntie van 90%. Dat betekent dat 10% van de energie omgezet wordt in hitte en dat je 90% van de opgeslagen energie effectief kan gebruiken.
 • Omvormer: een grote troef van de Tesla Powerwall is dat deze een ingebouwde omvormer heeft. Daardoor heb je voor de groene energie van je zonnepanelen geen extra omvormer nodig, wat de prijs van je zonnepanelen installatie flink doet dalen.
 • Vermogen: de thuisbatterij heeft een piekvermogen van 7 kW en een constant vermogen van 5 kW. In ideale omstandigheden kan een thuisbatterij dus 7 kW stroom leveren.
 • Afmetingen & gewicht: de thuisbatterij van Tesla heeft een breedte van 74 cm, een hoogte van 112 cm en een diepte van 14 cm. De batterij weegt 114 kg.

 

Tesla thuisbatterij

 

Voordelen Tesla thuisbatterij

Een Tesla thuisbatterij biedt heel wat nuttige voordelen. We zetten de belangrijkste hieronder op een rij:

 • Minder afhankelijk van het net: met een thuisbatterij ben je veel minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en dus ook van de fluctuerende energieprijzen.
 • Geen onderhoudskosten: de batterij is volledig geautomatiseerd. Daardoor is er geen onderhoud nodig en bespaar je dus op onderhoudskosten.
 • Aantrekkelijk design: de thuisbatterij heeft een erg aantrekkelijk ontwerp. Daardoor kan je het gemakkelijk op verschillende plekken plaatsen.
 • Back-up tijdens stroomuitval: als er een stroomstoring gebeurt, werkt de thuisbatterij als een back-up voor je elektriciteit.
 • Garantie: de Tesla Powerwall heeft een garantie van 10 jaar. Die garantie blijft gelden ongeacht het aantal cyclussen van de thuisbatterij.
 • Uitbreiding mogelijk: je kan tot 10 Powerwalls op elkaar aansluiten om je thuisbatterij uit te breiden. Het is dus een erg flexibel systeem.

Tesla thuisbatterij kopen? Schakel dan een erkende installateur in. Deze weet hoe hij de batterij correct kan plaatsen voor een optimale werking. Ontvang vrijblijvend offertes.

 

Tesla thuisbatterij prijs

Een thuisbatterij van Tesla heeft een prijs van ongeveer 8.440 euro (excl. btw en plaatsing). Als je daar de installatiekosten nog bijrekent, kom je op een totaalprijs tussen 9.000 en 11.000 euro (excl. btw). Die prijs is inclusief omvormer en ondersteunende hardware.

LET OP: de prijs voor de installatie kan verschillen afhankelijk van de installateur. Vraag daarom zeker offertes aan bij meerdere installateurs in jouw buurt. Vergelijk vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

Waarom een installateur inschakelen?

Als je een Tesla thuisbatterij wil laten plaatsen, is het een goed idee om daarvoor een erkende Tesla installateur in te schakelen. Zo geniet je van verschillende voordelen:

 • Advies op maat: een thuisbatterij installateur kan je adviseren over de meest geschikte plaats voor je batterij, de juiste capaciteit voor je zonnepanelen installatie, eventuele andere thuisbatterij merken
 • Correcte plaatsing: een installateur weet hoe deze de Tesla batterij thuis correct kan plaatsen en aansluiten, zodat deze optimaal kan werken.
 • Persoonlijk aanspreekpunt: heb je tijdens het gebruik vragen over je thuisbatterij? Dan heb je met een installateur altijd een persoonlijk aanspreekpunt waar je terecht kan.
 • Snelle support: doet er zich een probleem voor met je Tesla thuisaccu? Of klopt er iets niet bij de opslag van de stroom? Dan kan een installateur snel langs komen om dit te verhelpen.

 

Vind een erkende installateur in jouw buurt!

Door je thuisbatterij te laten installeren door een Tesla installateur, geniet je dus van enkele interessante voordelen. Via onze offerteservice kan je bovendien offertes van verschillende installateurs vergelijken. Zo spaar je mogelijk nog extra kosten uit. Vul daarom zeker het onderstaande offerteformulier in en vergelijk vrijblijvend offertes van installateurs in jouw buurt:

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs