Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

SolarEdge thuisbatterij

SolarEdge kennen we in de eerste plaats van zijn hoogwaardige omvormers voor zonnepanelen. Maar wist je dat deze Israëlische multinational ook thuisbatterijen produceert? Met zo’n SolarEdge thuisbatterij in combinatie met een omvormer van hetzelfde merk creëer je een slim energiemanagementsysteem (EMS) voor je zonne-energie. Ontdek er meer over in dit artikel!

Ga snel naar:
Eigenschappen SolarEdge thuisbatterij
Voordelen thuisbatterij van SolarEdge
Thuisbatterij SolarEdge prijs
SolarEdge Home: slim energiebeheer
Ontvang vrijblijvend offertes op maat

 

 

TIP: combineer een omvormer én een thuisbatterij van SolarEdge

Naast SMA is SolarEdge 1 van de bekendste fabrikanten van omvormers voor zonnepanelen. Laat je zo’n omvormer plaatsen bij de installatie van je panelen? Dan is het slim om tegelijk ook een thuisaccu van SolarEdge te installeren. Beide toestellen vormen namelijk een onderdeel van SolarEdge Home: een slim systeem om de productie, het verbruik en de opslag van je groene stroom te beheren, te monitoren en te optimaliseren. Bovendien regel je alles met 1 centrale app!

Benieuwd naar de voordelen van een SolarEdge thuisbatterij? Een erkende installateur geeft je graag uitgebreid uitleg over alle kenmerken, functionaliteiten en mogelijkheden van deze thuisaccu’s. Start je aanvraag hier!

solaredge thuisbatterij

 

Eigenschappen SolarEdge thuisbatterij

In 2022 stelde het Israëlische bedrijf SolarEdge zijn meest recente thuisbatterij voor: de SolarEdge Energy Bank Battery. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van deze thuisaccu? We zetten ze kort op een rij:

 • Type batterij: net als bij andere bekende merken als Tesla en LG gaat het bij SolarEdge ook om lithium-ion batterijen. In vergelijking met een zoutwater accu zijn die veel lichter en compacter en tegelijk beschikken ze toch over een grote opslagcapaciteit. Door het grote aantal laadcycli gaan zulke accu’s ook makkelijk 20 jaar mee.
 • Opslagcapaciteit: de SolarEdge Energy Bank Battery heeft een opslagcapaciteit van 10 kWh. Ideaal dus als je een groot huishouden hebt, investeringen wil doen in een warmtepomp, laadpaal thuis, … Bovendien kan je meerdere SolarEdge thuisbatterijen aan elkaar koppelen voor een nog grotere capaciteit indien nodig.
 • Slechts 1 omvormer nodig: je kan de SolarEdge thuisaccu makkelijk koppelen aan een intelligente SolarEdge omvormer. Je hebt dus slechts 1 omvormer nodig voor én je zonnepanelen én je energie-opslag in je thuisbatterij.
 • Ontladingsdiepte: de maximale ontladingsdiepte van deze recente thuisbatterij van SolarEdge benadert de 100%. Op die manier kan je de opslagen groene stroom in de accu ook maximaal gebruiken. Bovendien heeft volledig ontladen ook geen impact op de levensduur van zo’n accu.
 • Afmetingen & gewicht: een SolarEdge thuisaccu van 10 kWh weegt iets meer dan 100 kg. Daarnaast is de batterij 79 cm breed, 118 cm hoog en 25 cm diep.

Meer weten over thuisbatterijen van SolarEdge? Een erkende installateur informeert je graag meer over alle kenmerken en mogelijkheden van de batterijen van dit merk. Ontvang gratis advies op maat!

 

Voordelen thuisbatterij van SolarEdge

Je omvormer combineren met een thuisbatterij van hetzelfde merk heeft enkel voordelen. Zeker in het geval van SolarEdge. Dankzij het slimme energiemanagementsysteem van dit merk beheer je je geproduceerde groene stroom beter dan ooit. De voornaamste troeven van een thuisaccu van SolarEdge zijn de volgende:

 • Grootst mogelijke besparing op je energiefactuur: investeer je naast een SolarEdge omvormer ook in een thuisbatterij van hetzelfde merk? Dan moet je nog veel minder elektriciteit van het net halen. Je zelfverbruik van je groene stroom kan zelfs oplopen tot wel 70%. En dat voel je aan je stroomkosten. Bovendien ben je ook veel minder afhankelijk van de sterk schommelende prijzen per kWh aan stroom.
 • Back-up tijdens stroomstoringen of pannes: je kan de overtollige groene stroom in je SolarEdge thuisbatterij gebruiken wanneer jij dat wil. Zowel ’s avonds en ’s nachts als overdag als de zon verscholen zit achter een dik wolkenpak. Ook als er een stroomstoring is, kan je die opgeslagen zonne-energie gebruiken. Zo kom je nooit in het donker te zitten.
 • Goede garantieregeling: bij een thuisaccu van SolarEdge krijg je een mooie productgarantie van 10 jaar. Bij de omvormer van deze fabrikant gaat het om een fabrieksgarantie van 12 jaar en voor de SolarEdge optimizers (om je panelen meer te laten renderen) geniet je van een standaard garantie van 25 jaar.
 • Goede beschermingsklasse: een batterij van SolarEdge heeft een IP55-beschermingsklasse. Dat betekent dat zo’n toestel goed bestand is tegen stof en krachtige waterstromen. Kortom, deze thuisbatterij is geschikt voor zowel een plaatsing binnen als buiten je woning.
 • Optimale monitoring: met de mySolarEdge app kan je je productie en verbruik van je groene stroom optimaal beheren en monitoren. Jij beslist dus ook wanneer en voor welke toestellen je de opgeslagen energie in je batterij gebruikt. Zo ga je slim met je groene stroom om en bespaar je nog extra.
 • Uitstekende service na verkoop: SolarEdge is een stabiele, betrouwbare en internationale fabrikant met ook een vestiging in Nederland. Je kan dus op je beide oren slapen. Is er een probleem met je thuisbatterij? Dan kan je rekenen op een goede support van je installateur. Hij staat snel voor je klaar, kan vlot aan onderdelen raken, …

Interesse in een SolarEdge thuisbatterij? Laat je dan zeker verder informeren door een erkende installateur in je buurt. Ontvang gratis en vrijblijvend voorstellen op maat voor jouw zonnepanelen!

 

Thuisbatterij SolarEdge prijs

Een thuisbatterij van SolarEdge heeft een opslagcapaciteit van 10 kWh. Voor zo’n batterij mag je rekenen op een gemiddelde kostprijs van ongeveer 8.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing). De uiteindelijke kosten voor jouw SolarEdge accu kunnen wel verschillen naargelang de gekozen installateur en de moeilijkheidsgraad van de plaatsing.

TIP: om zeker te zijn van een correcte prijs, vraag je best voorstellen aan bij meerdere vakspecialisten in je buurt. Zo vergelijk je namelijk hun verschillende kostenposten, maar ook hun adviezen, andere thuisbatterij merken, … Start je aanvraag hier!

 

thuisbatterij solaredge

 

SolarEdge Home: slim energiebeheer

SolarEdge werkt al jaren aan een systeem voor slim energiebeheer, zowel voor woningeigenaren als voor bedrijven. De SolarEdge thuisaccu is met zijn intelligente energieopslag een essentieel onderdeel van dat SolarEdge Home. Naast die batterij omvat dat hele ecosysteem ook de volgende elementen:

 • SolarEdge omvormer: voor je batterij en je panelen heb je slechts 1 SolarEdge omvormer nodig. Die zet de gelijkstroom van de panelen om in bruikbare wisselstroom, zorgt voor de opslag van de overtollige groene stroom in je batterij, monitort de opbrengst van je panelen, …
 • SolarEdge optimizers: bovenop de centrale SolarEdge omvormer kan je aan elk paneel ook een optimizer laten bevestigen. Deze kleine apparaatjes maximaliseren de opbrengst aan groene stroom van elk individueel paneel. Dankzij die optimale prestaties haal je uiteraard nog een hoger rendement.
 • Solar Edge app: alle onderdelen van je SolarEdge Home beheer je vanop een centraal platform. Dat hart van dit slimme energiemanagementsysteem (EMS) is de SolarEdge app. Hiermee volg je zowel je productie, verbruik als de opslag van je groene stroom op de voet. Je kan alles ook in realtime beheren om zo nog slimmer met je energie om te gaan.

 

TIP: kies voor een energiemanagementsysteem van SolarEdge!

SolarEdge gaat dus verder dan de loutere opslag van je overtollige groene stroom in een batterij. Door voor een omvormer, batterij, … van dit merk te kiezen, ben je zeker van een maximaal rendement en een slim beheer van je zonne-energie. Een erkende installateur vertelt je graag meer over de mogelijkheden van zo’n systeem!

Meer uitleg op maat? Neem dan zeker vrijblijvend contact op met een SolarEdge installateur in je buurt. Die vertelt je alles over de mogelijkheden voor jouw installatie. Het enige wat je moet doen, is het onderstaande offerteformulier invullen:

 

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs